Tattoo verwijderen

Behandeling
Een behandeling van een gemiddelde tattoo, ongeveer 6 x 6  cm neemt al met al zo’n 10-25 min tijd in beslag. Tijdens de behandeling zullen er meestal op de huid witte puntjes te zien zijn (dit word ook wel laser-snow genoemd) dit betreft een lichte verbranding op de opperhuid die verdwijnen weer na 2 tot 5 minuten.  Ook kunnen er bloedpuntjes en blaren op de huid verschijnen die uiteraard ook weer na een aantal dagen verdwijnen.  Ook kan de behandelde plek jeukerig zijn, dit verdwijnt meestal ook weer na een aantal dagen. Meteen na de behandeling zal de huid rood gezwollen en vurig zijn en dat gevoel kan je beschrijven als (verbrand door de zon) de huid kan zo aanvoelen gedurende  1 tot 2 dagen. Ook kunnen er putjes (kleine gaatjes) in zitten, ook dat verdwijnt weer. Heb je een tattoo die verwijdert moet worden op een dunne huid bvb onder de arm kan dit de eerste dagen behoorlijk blauw worden…..wees gerust, dit verdwijnt ook weer. In sommige gevallen kan er een ontsteking optreden (ja…ook dit kan helaas gebeuren), deze ontsteking uit zich vaak dmv roodheid, gezwollen-huid en push en in zeer sommige gevallen tot ziek worden (koorts), dit is meestal op plekken die veel in beweging zijn zoals bvb handen, polsen, tenen, vingers, knieën  en de dunnere gedeelten van de huid, mocht u dit ondervinden stellen we voor om contact op te nemen met uw huisarts zodat deze een zalf kan voorschrijven zodat u er voor de volgende behandeling op voorbereid bent. Wel moeten wij u erbij vermelden dat u altijd littekenweefsel kunt overhouden op de gelaserde huid, dit kan ook bvb voorkomen als er vele malen meer behandelingen nodig zijn dan normaal ook als bvb de inkt erg diep is gezet en er veel kleur is gebruikt (meestal bij een niet professioneel tatoeëerder) Of tattoo op tattoo. Ook kan men littekenweefsel overhouden op gedeeltes van de huid die veel in beweging zijn zoals bvb pols, been, arm en nek. De huid is rekbaar maar als de behandelde plek teveel beweging krijgen kunnen de wondjes telkens weer opengaan en kan dit als gevolg tot littekenweefsel brengen. Ook kan men tijdens de behandeling bloed verlies hebben waarin er veel gedept moet worden, ook hierin moet men rekening houden met littekenweefsel. De behandelingen zijn voor eigen risico!

TIP: Neem voor de behandeling een paracetamol in als u een gevoelige huid hebt, of u kunt emla-creme aanvragen bij uw arts, deze smeert u dik in EN minimaal 1,5 uur VOOR de behandeling op de te laseren huid (op de tattoo), de creme zal door ons verwijderd worden!

Resultaat
Het resultaat bij elke behandeling is per persoon verschillend, niet iedereen heeft dezelfde huid en de een geneest sneller dan de ander. Ook ligt het aan de tattoo, is deze zwart van kleur dan zal het ongeveer  6 tot 14 behandelingen zijn (dit ligt er uiteraard ook aan welke inkt er gebruikt is en hoe diep de tattoo in de huid zit) maar men moet hier toch wel rekening mee houden ,  zit er kleur in de tattoo verwerkt dan kan dit  gemiddeld genomen    3 tot 8 behandelingen langer zijn (gebaseerd op tattoos gezet bij professioneel tatoeëerder) . Ook kan ik u vermelden dat als u uw tattoo buiten Europa heeft laten zetten en er metaaldeeltjes inzitten (wat 9 van de 10 keer gebeurd bij een tattoo-shop buiten Europa) kan de tattoo niet verwijdert worden door laserbehandeling, een laser kan namelijk geen metaaldeeltjes weg-laseren. Helaas kunnen wij niet zien of er metaaldeeltjes verwerkt zijn in de tattoo, daar komt men pas later achter als de tattoo helemaal niet reageert of niet helemaal weg wil dmv het laseren. Na de behandelingen die u nodig heeft voor het verwijderen van de tattoo komt de pigment pas na een aantal maanden soms zelfs anderhalf tot 2,5 jaar later terug in uw huid. Wees er dus op voorbereid dat het een lange tijd een witte plek kan zijn. Elke maand (4-weken) komt een cliënt terug voor een behandeling en het duurt ongeveer een jaar voordat een tatoeage helemaal inktvrij en weg is. Je budget moet wel toereikend zijn voor alle behandelingen, fijn voor u om te weten is dat Inkt-Vrij een goede prijs/kwaliteits-verhouding heeft!

JE  MOET JE ER WEL BEWUST VAN ZIJN DAT JE HELAAS NIET KLAAR MET 1 BEHANDELING!

Nabehandeling
Persoonlijk adviseer ik helemaal geen enkele zalf/ crème aan om erop te smeren als u de behandeling net heeft ondergaan, de zalf komt in uw bloedbaan door de open wondjes, dit bevorderd de genezing niet optimaal. Het beste is om de huid zo droog mogelijk te houden zodat deze gewoon kan ademen, ook het douchen mag pas na 24 uur! Koel houden…daar gaat de voorkeur naar uit en zal tevens het prettigst voor u aanvoelen!! De zonnebank en overmatig in de zon moet absoluut worden vermeden dit door het voorkomen van pigment verschuiving. Ook krabben of wrijven het liefst vermijden, ook dit kan tot littekenweefsel leiden, niet iedereen doet dit bewust, maar dit kan ook onbewust in uw slaap gaan. Bent u in behandeling tijdens de zomermaanden houd er dan rekening mee dat u de plek goed moet beschermen met een hoge factor (als de wond niet meer vochtig is en na minstens 12 uur na uw behandeling) en het liefst zoveel mogelijk zon vermijden. De eerste dagen/weken is het een wond(je) die genezing nodig heeft, bij droogheid van de huid (en de wondjes zitten dicht) kan u er gerust Calendula crème, uiercrème of vaseline op aanbrengen, dit om een droge huid tegen te gaan. Na 4-5 weken mag u weer een nieuwe behandeling voortzetten (indien de huid volledig genezen is), deze minimaal 4 weken heeft de huid echt nodig om te genezen en deze tijd heeft ook het lymfesysteem nodig voor het afvoeren van de inktdeeltjes.

Uitsluitingen voor laseren als u:
Diabetes/ Epilepsie / Trombose / Vertiligo/ Eczeem / Psoriases / Pacemaker / Inname Sint Jans Kruid / U bent zwanger / Geeft borstvoeding / Heeft in de afgelopen 6 mnd. Chemotherapie ondergaan / Huidaandoeningen / U gebruikt: lithium / steroïden / peniciline / antibiotica / antistollingsmiddelen / U heeft een tattoo < 1jr

(MOCHT U AANDOENING(en) HEBBEN EN TWIJFELEN AAN EEN LASER-BEHANDELING RADEN WIJ U AAN EERST CONTACT OP TE NEMEN MET UW HUISARTS)

 

Voor een prijsindicatie, zie onze prijslijst. 

Geef een reactie

*